Stockholm

Klubbacken 28, Hägersten / Mälarhöjden

2 750 000 KR

2 Rok

50 Kvm

3 139 kr/mån

Våning 1 av 5

Ytterst välplanerad hörnlägenhet med en härlig balkong i söderläge som vetter mot grönska, perfekt för att njuta av soliga dagar! Lägenheten präglas av generöst ljusinsläpp tack vare stora fönster i två väderstreck som ger ett ljust och luftigt intryck. Det mysiga vardagsrummet har en dekorativ eldstad som tillsammans med levande ljus skapar en underbar stämning och hög trivselfaktor. Köket är rymligt och i mycket gott skick, perfekt för den matlagningsintresserade. Det stora sovrummet erbjuder gott om plats för en dubbelsäng och bjuder in till vila och avkoppling. Helkaklat badrum med tvättmaskin för extra bekvämlighet.

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande rymlig hall med gott om plats för att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Bostaden har genomgående fin standard, fint naturligt ljusinsläpp genom stora fönster och målade väggar i fina behagliga kulörer.

Kök
Smakfullt kök med vita köksluckor, ljus bänkskiva och vitt kakel ovan. Köket erbjuder gott om förvaring för köksredskap samt arbetsyta för både matlagning och bakning. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll samt fläkt ovan. 

Vardagsrum
Trevligt och rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och annan möblering efter önskemål och behov. Vardagsrummet har en dekorativ eldstad som tillsammans med levande ljus skapar charm och en hemtrevlig känsla i lägenheten. Balkongen nås direkt via vardagsrummet. 

Sovrum
Trivsamt och rymligt sovrum som erbjuder gott om plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering. Det finns generöst med utrymme för förvaring i garderoben. 

Balkong
Härlig balkong i soligt söderläge med utsikt mot den lugnande grönskan. Balkongen erbjuder plats för balkongmöbler och växter. Här är det trevligt att slå sig ner och avnjuta sitt morgonkaffe under varma vår- och sommardagar. 

Badrum
Helkaklat badrum utrustat med WC, tvättmaskin, dusch med glasdörrar, handfat med skåp samt spegel ovan. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Mowitz 5 är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm med 23 bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Föreningen förvärvade år 1986 fastigheten med tillhörande byggnad. Huset uppfördes år 1943. Föreningen har en låg belåning om 2 982 kr/kvm enligt årsredovisningen för år 2023.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras ej av föreningen. Medlem behöver bo i lägenheten.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2024 OVK samt beskärning och fällning av träd
2023 Sandlåda samt sand utbytt. Plombering av öppna spisar utförd.
2022 Stamspolning genomfördes
2021 Expansionskärl till värmeelementen bytt
2020 Byte av belysning i trapphus till rörelsestyrd LED
2020 Cirkulationspump till fjärrvärmen bytt
2018 Fönsterrenovering med utvändig målning och montering av isolerglas utfördes
2017 Indragning av fiber i lägenheter.
2015 Upprustning ytskikt i källarlokaler samt övernattningsrum.
2014 Byte av tvättmaskiner och torktumlare
2007 Fasad och fönster renoverades
2002 Byttes stammar och då totalrenoverades samtliga badrum
1999 Renovering av tvättstuga
1997 Installation av fjärrvärme
1996 -och 2002 Fastigheten fick nya eldragningar
1994 Renoverades samtliga balkonger
1992 Renoverades yttertaken
1988 -och 1995 målades fönstren utvändigt

Planerade renoveringar
Föreningen har inga större renoveringar planerade i dagsläget. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en tvättstuga som är utrustad med två maskiner, en torktumlare, en mattvätt, två torkskåp, en centrifug och en mangel. I källaren finns övernattningsrum med fyra bäddar som är kostnadsfritt för medlemmar att nyttja. Det finns också ett hobbyrum, cykelrum och ett pingisbord. Förening har också en trevlig trädgård med gungställning, sandlåda samt fruktträd. På gården finns gemensamma utemöbler och en gemensam grill.

Övrigt
De öppna spisarna är plomberade och det är därför inte tillåtet att elda i dem.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Tele2.

Parkering
Föreningen har 12 st parkeringsplatser som kostar 300 kr/mån att hyra och idag är det två personer som står i kö. I övrigt råder boendeparkering på gatan.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-09-06.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2023 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-09-06. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 126 844 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2023.

Område & kommunikation

Mälarhöjden är ett familjevänligt och lugnt område med närhet till Mälarens vatten, badplatser, båtbryggor och vackra promenadstråk. Här finns gott om skolor, förskolor och fritidsaktiviteter, samt lekplatser och idrottsanläggningar. Området erbjuder naturnära upplevelser med promenadvägar längs småbåtshamnar och klippbad vid Vinterviken. Mälarhöjdens strand, med sina badplatser och kaféer, ligger bara en kort promenad bort, vilket ger närhet till både natur och rekreation.

Mälarhöjdens centrum ligger bara 8-10 minuters promenad bort och erbjuder mataffärer, caféer och annan service. Området kombinerar stads- och naturupplevelser och har flera skolor, förskolor, lekplatser och idrottsanläggningar. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje tar dig till Slussen på endast ca 15 minuter, vilket gör det enkelt att nå Stockholms innerstad.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
  • Ägandeform

    Lägenhet - Bostadsrätt

  • Adress

    Klubbacken 28

  • Postnummer

    129 39

  • Rum

    2 rum och kök

  • Byggnadsår

    1943

  • Balkong

    Balkong

  • Förråd

    Källarförråd

  • Tv/internet

    Tele2

  • Lägenhetsnummer

    4

  • Lägenhetsnummer LMV

    1001

  • Våning

    1 av 5

  • Hiss

    Ja

  • Byggnadstyp

    Flerfamiljshus

  • Uppvärming

    Fjärrvärme

  • Energiventilation

    Självdrag

  • Avgift

    3 139 kr/mån

  • Ingår i avgiften

    Värme och vatten

  • Ingår ej i avgiften

    Obligatoriskt tillägg för bredband & TV (12 st kanaler) om 199 kr/mån

  • Andelstal, ägande

    4,063671%

  • Andelstal, förening

    4.198138%

  • Pantsättningsavgift

    1433 kr/pantbrev

  • Överlåtelseavgift

    573 kr

Energi

  • Energistatus

    Utförd

  • Energiprestanda

    194kWh/m2ochår

  • Energiklass

    G

  • Registrerad

    2018-04-20

Förening

  • Förening

    Bostadsrättsföreningen Mowitz 5

  • Org.nr

    716419-7597

Driftkostnader

  • Personer i hushåll

    1

  • El

    230 kr/mån

  • Försäkring

    175 kr/mån

  • Driftkostnader totalt

    405 kr/mån

Storlek

  • Boarea

    50 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 29/9 11.15 - 12.00

Välkommen på visning!

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

    Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

    top arrow