Stockholm

Vulcanusgatan 15, Vasastan / Atlas

BUD

3 Rok

87 Kvm

5 794 kr/mån

Kommande på marknaden. Välkommen till detta magnifika boende anno 1929 med härlig balkong mot föreningens lummiga innergård. Genomgående trea som erbjuder vackra detaljer som bevarad 20-talscharm med moderna inslag. Social planlösning, genomgående vackra golv i fiskbensparkett och i köket klassiska vitmålade plankgolv, härliga pardörrar som leder in till matsalen (som går att använda som sovrum), hög takhöjd, goda förvaringsmöjligheter och ett fint ljusinsläpp. Stort kök med plats för matbord och alla tänkbara bekvämligheter såsom stort badrum, tvättmaskin & torktumlare samt diskmaskin i köket. Solid förening i populära Atlasområdet / Vasastan. En genomtänkt bostad som har allt och lite till.

Kontakta ansvarig mäklare för privat visning.

Ansvarig Fastighetsmäklare
Mikael Bjérnhof
Ambassadör Fastighetsmäkleri

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande hall med gott om plats för att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Vidare in i lägenheten finns även två stora förråd som erbjuder bra förvaring och organisering. 

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel och grönt klinker. Badrummet är utrustat med WC, badkar, handfat med kommod och spegelskåp ovan, tvättmaskin, torktumlare samt högskåp ovan. Det finns gott om utrymme för förvaring av hygienartiklar och dylikt. 

Kök
Charmigt ljust kök med plats för en stor matgrupp där man kan slå sig ner bekvämt och avnjuta sina måltider. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll samt fläkt ovan. Det finns gott om förvaring för köksredskap och arbetsyta för både matlagning och bakning. Här finns även ett fint serveringsskåp i original. Köket vetter mot den lummiga innergården.

Sovrum 1
Trivsamt rymligt sovrum med plats för en stor dubbelsäng, garderober och annan önskvärd möblering. Härifrån nås även balkongen. 

Balkong
Stor härlig balkong som erbjuder gott om plats för balkongmöbler och växter. Balkongen är lugnt belägen mot innergården och omges av en härlig grönska under vår- och sommartid. Här är det trevligt att slå sig ner och avnjuta sin kopp kaffe i solen. 

Vardagsrum
Socialt och härligt vardagsrum med gott om utrymme för en stor soffgrupp och övrig möblering efter önskemål och behov. 

Sovrum 2 / Matsal
Väldigt trevlig matsal, som även kan användas som ett sovrum eller kontorsrum. Här finns gott om plats för en stor matgrupp, vitrinskåp och övrig möblering efter önskemål och behov. 

Korridor
En rymlig korridor som ansluter matsalen till hallen, detta utrymme kan användas som bibliotek/läshörna men även exempelvis som stor walk in-closet eller liknande. Detta utrymme har nyttjats som ett barnrum, så det finns gott om plats för önskvärd möblering efter behov. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Vulcanusgatan 15 är en äkta, solid bostadsrättsförening som äger marken med 12 stycken bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även en lokal som är en bra inkomstkälla.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2024 Fönsterrenovering, målning på gatusida samt gårdssida
2024 Målning av ytterdörrar 
2024 OVK besiktning 
2023 Spolning av avloppsstammar
2023 Åtgärd fuktskada i källaren
2023 Byte av kodlås i ytterdörren
2022 Fasadrenovering innergård
2022 Reparation av hiss
2021 Omkakling av västra väggen i tvättstugan 
2021 Nya tvättmaskiner
2021 Utbyte av värmecentral
2020 Renovering av framsidans trädgård, borttagning av cykelställ
2019 Etapp två av renovering av framsidans trädgård
2019 Undragning av fiber i samtliga lägenheter 
2019 Renovering av hissens glidskenor 
2018 Etapp ett av renoveringen av framsidans trädgård
2017 Ommålning av fönster och dörrar gårdssidan
2016 Slipning av golv entréplan
2016 Byte av armatur i trapphuset 
2015 Dränering av husets västra sida
2014 Ommålning av fönster och dörrar på sidan mot Vulcanusgatan 
2013 Renovering hissdörr
2012 Byte av ventiler fjärrvärme (samtliga nu bytta)

Planerade renoveringar
2025 Takplåt, målning
2026 Källare, målning 
2026 Trapphus, målning 
2028 Hissbyte

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2021 och sträcker sig fram till 2050. Underhållsplanen uppdaterades 2023.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga, cykelrum, soprum med sopsortering och en trevlig lummig innergård med utemöbler, grill och leksaker för barn. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till bredband via Bahnhof. Kabel-TV tecknas av medlem via valfri leverantör. 

Parkering
Boendeparkering råder i området.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-10-21.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2023 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-10-21. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 638 129 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2023. 

Område & kommunikation

Område 
Vulcanusgatan 15 ligger i Atlasområdet, en charmig och lugn del av Vasastan, centralt i Stockholm. Atlasområdet präglas av en trevlig småstadskänsla mitt i storstaden. Området har en harmonisk atmosfär och präglas av sina vackra portaler som leder ner till dom karakteristiska 20- och 30-talsbyggnaderna i varma putsfärger, vilket ger en härlig karaktär. Atlasområdet är en oas i storstaden med lugna, mysiga gator bara några meter från pulsen på S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan och dessutom med direkt närhet till Vasaparken med sina lugna grönytor, lekparker och skridskobana på vintern - som ett Stockholms Central Park. 

Vasastan är känt för sitt stora utbud av trevliga kaféer, restauranger och småbutiker. På några minuters promenad från bostaden finner man många populära matställen och bagerier som Lillebrors Bageri, Restaurang Portal, Bar Apropos, Snö, Tennstopet, 800 grader och mycket, mycket mer. För barnfamiljer finns det gott om lekplatser och förskolor bara minuter från porten. I området finns flera matbutiker och på promenadavstånd har du både Odenplan och Fridhemsplan med sina stora utbud av butiker. Här kommer du inte sakna någonting.

Kommunikation
Området har utmärkta kommunikationer med närhet till tunnelbanans gröna linje samt busslinje 3 och 4 från S:t Eriksplan och pendeltåg från Odenplan. Från S:t Eriksplan går dessutom flygbussar direkt till Arlanda och Bromma, och du kan promenera till Stockholms Centralstation på en kvart. Det finns också bra cykelvägar och för den bilburne är det enkelt att nå större vägar som leder ut från staden.

I porten mittemot Vulcanusgatan 15 bodde Astrid Lindgren med sin familj mellan 1931-1941. Är man riktigt uppmärksam kan man känna hur hennes karaktär Karlsson på taket flyger över takåsarna i Atlasområdet än idag.

Fakta
  • Ägandeform

    Lägenhet - Bostadsrätt

  • Adress

    Vulcanusgatan 15

  • Postnummer

    113 21

  • Rum

    3 rum och kök

  • Byggnadsår

    1929

  • Balkong

    Balkong

  • Förråd

    Källarförråd

  • Tv/internet

    Bahnhof

  • Lägenhetsnummer

    1003

  • Byggnadstyp

    Flerfamiljshus

  • Uppvärming

    Fjärrvärme

  • Avgift

    5 794 kr/mån

  • Ingår i avgiften

    Värme & vatten

  • Ingår ej i avgiften

    Obligatoriskt tillägg om 230 kr/mån för bredband

  • Andelstal, förening

    7.94632%

  • Pantsättningsavgift

    573 kr/pantbrev

  • Överlåtelseavgift

    1433 kr

Energi

  • Energistatus

    Utförd

  • Energiprestanda

    92kWh/m2ochår

  • Energiklass

    D

  • Registrerad

    2021-03-30

Förening

  • Förening

    BRF Vulcanusgatan 15

  • Org.nr

    769605-4928

Driftkostnader

  • Personer i hushåll

    3

  • El

    396 kr/mån

  • Försäkring

    364 kr/mån

  • Övrigt

    230 kr/mån

  • Driftkostnader totalt

    989 kr/mån

  • Kommentar

    Övrigt = bredband (obligatoriskt tillägg till avgiften)

Storlek

  • Boarea

    87 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow