Stockholm

Gästrikegatan 12, Vasastan

8 995 000 KR

3 Rok

80 Kvm

4 292 kr/mån

Våning Entréplan

Nu finns äntligen möjligheten att förvärva denna fantastiska pärla om 3 rum och kök i hjärtat av Vasastan. Här erbjuds en stilren och ljus lägenhet med optimal planlösning och fina detaljer. Vardagsrummet har stora fönster som släpper in rikligt med dagsljus, och den öppna planlösningen mot köket och matplatsen skapar en härlig social yta. Köket är modernt, fullt utrustat och erbjuder gott om förvaring och arbetsyta. Sovrummen är rymliga med bra förvaringsmöjligheter, och badrummet är smakfullt renoverat med moderna materialval. Denna bostad ligger i en välskött fastighet med närhet till både parker, restauranger och kollektivtrafik. Perfekt för dig som söker ett lugnt boende med närhet till stadens puls!

Beskrivning

Om bostaden

Nu finns äntligen möjligheten att förvärva en optimalt planerad pärla med social och öppen planlösning i hjärtat av Vasastan - endast 270 meter från Vasaparken, 260 meter till tunnelbana och nära till butiker, caféer och ett stort restaurangutbud.

- Förberett för uteplats med altandörr insatt
- Möjlighet till garageplats i fastigheten med hiss direkt ner till garaget
- Nytt och modernt kök från 2022 med gott om förvaring, vinkyl och stor arbetsyta
- Uppkopplad belysning med smarta dimmers, tänd och släck lamporna med mobilen
- Ett badrum med tvättmaskin med torkmaskinfunktion och en gästtoalett
- Potential i föreningen med vindsvåningar som ska byggas och säljas
- Gott om förvaring med platsbyggda garderober
- Gym och träningscenter i fastigheten

Lägenheten är förberedd för en unik uteplats med altandörr insatt som kommer vara värdeökande och det finns stor möjlighet till garageplats i fastigheten. Föreningen har många garageplatser på källarplan med både interna och externa hyresgäster, där föreningens medlemmar har förtur och du har goda chanser att hamna först i kön. 

Renovering av lägenheten genomfördes 2022 med ny planlösning, nytt kök, nyslipade golv, nya ytskikt, platsbyggda garderober och all belysning uppkopplad med smarta dimmers så att du kan tända och släcka alla lampor från mobilen. 

Boendet har två sovrum, där master bedroom är beläget mot innergården. Rummet är tyst och svalt året om, samt har en tillhörande klädkammare som rymmer gott om förvaring. Det mindre sovrummet är beläget på motstående sida av lägenheten och är perfekt för att använda som både kontor och gästrum. I anslutning till gästrummet finns en gästtoalett.

Denna bostad ligger på en lugn gata med återvändsgränd och ingen genomfartstrafik, nära både parker, restauranger och kollektivtrafik. I fastigheten finns ett gym som utöver träningsmöjligheter också erbjuder massage och naprapati. Perfekt för dig som söker ett lugnt boende med närhet till stadens puls samt ett stort utbud av restauranger i Vasastan och Birkastan.

Interiör

Entré
Välkomnande rymlig hall med gott om plats att hänga av sig sina ytterkläder och skor, förvaringen på väggen i hallen erbjuder generöst med utrymme för organisering av ytterkläder och accessoarer. Bostaden har genomgående trägolv och målade väggar i fina behagliga kulörer. 

Vardagsrum
Socialt trevligt vardagsrum med väldigt fint ljusinsläpp genom stora fönster, här finns generöst med plats för en stor soffgrupp och övrig möblering som önskas. 

Kök
Stort stilrent kök med köksluckor som är beige och i trä. Köket är utrustat med kyl och frys, vinkyl, ugn, mikrovågsugn, spishäll samt fläkt ovan. Köket erbjuder gott om utrymme för köksförvaring och arbetsyta för både matlagning och bakning.

Matplats
I öppen social planlösning tillsammans med kök och vardagsrum finns matplatsen som erbjuder gott om plats för en stor matgrupp där man kan slå sig ner bekvämt och avnjuta sina måltider bekvämt. 

Sovrum med walk-in closet
Stort trivsamt sovrum med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering efter önskemål och behov. Här finns även en praktisk och rymlig walk-in closet som erbjuder gott om förvaringsutrymme för kläder och dylikt. 

Badrum
Stort helkaklat badrum utrustat med WC, golvvärme, dusch med hopfällbara glasdörrar, handfat med kommod samt spegelskåp ovan. I badrummet finns även en tvättmaskin med torktumlarfunktion och arbetsyta ovan. 

Sovrum / Kontor
Trivsamt stort sovrum precis invid hallen med gott om plats för en dubbelsäng, skrivbord och övrig möblering efter önskemål och behov.

Gästtoalett
Trevligt gästtoalett invid hallen och gästrummet, utrustat med WC och handfat med kommod samt spegel ovan.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Kamelian är en stabil äkta bostadsrättsförening i Stockholm med 50 bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. Hyresgästerna i dagsläget är Keeper som är en bokföringsbyrå samt Pace som är ett gym. Föreningen äger marken. Fastigheten byggdes 1967 och är i renoverat gott skick.

Ekonomi
Belåningen har ökat på grund av att stora förbättringar/ombyggnader genomförts på senare år, ventilationssystemet, hissar, renovering av värmecentral, stambyte och hyresgästanpassning av lokal. Vid kommande bygge av vindsvåningar kommer överskott främst att användas till amortering av föreningens lån. Föreningen fick i oktober 2023 beviljat bygglov för att bygga vindsvåningar. Projektet är värderat av mäklare och den estimerade försäljningsintäkten av dessa skall gå till att amortera av föreningens lån, vilket väsentligen sänker skuldsättningsgraden per kvadratmeter från cirka 17 000 kr/kvm till cirka 3 500 kr/kvm.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen, med minsta ägarandel om 10%.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd med nyttjanderätt. Förråden kommer under hösten att förflyttas ned till källarplan i samband med att byggandet av vindsvåningarna startar.

Genomförda renoveringar
2024 – två nya tvättmaskiner
2023 – nytt tätskikt på innergården
2021 – byte av branddörrar inom fastigheten
2021 – ombyggnad av lokal till ny hyresgäst (inflyttning September – 2021)
2020 – stambyte
2020 – ny elservice har installerats för fastigheten
2020 – OVK med godkänt resultat i lägenheter
2020 – ombyggnad av 1 lokal till 2 stycken bostadsrätter
2019 – radonmätning, mycket goda resultat, radonhalter understiger klart tillåtna gränsvärden
2018 – installation av elektronisk bokningstavla för tvättstuga med bokning via app & web
2018 – byte & inkoppling av bredbandsleverantör, Stockholms Stadsnät AB 1000/1000 Mbit/s
2018 – OVK-besiktning
2017 – ny LED-belysning i trapphus och vind
2015 – hissarna renoverades
2015 / 2013 – byte av ventilationsanläggning
2014 – byte av elstammar och elcentraler
2014 – byte av fjärrvärmecentral och injustering av värmesystem
2014 – installerat webbaserad fjärrövervakning av värmecentral och ventilationsanläggning
2014 – fullföljt utbyte av lanterninerna på gården
2014 – installerat nytt passersystem till entrédörrarna
2013 – lagt ny takbeläggning
2011 – renoverat gården
2009 – bytt maskinparken i tvättstugan
2009 – renoverat grovsoprum/cykelförråd
2005 – renovering av tvättstugan

Planerade renoveringar 
Föreningen har erhållit bygglov och planerar för att bygga vindslägenheter samt renovera befintliga balkonger på baksidan. Bygglov av balkonger på framsidan har sökts och en dialog pågår med Stadsbyggnadskontoret. Beslut om vem som ska bekosta de eventuellt nya balkongerna är inte fattat. I de fall föreningen bygger vindsvåningar kommer alla förråd att flyttas till källaren (plan -1). 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trevlig innergård, tvättstuga som ligger i källaren och är utrustad med två maskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns sopsortering med glas, papper, batterier, metall, elskrot, plast samt
grovsopor. Utöver det finns det även uppställning för cyklar samt barnvagnar i källaren för medlemmar att nyttja. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 med 8 valfria kanaler samt bredband via Stockholms stadsnät (1000/1000 Mbit/s).

Parkering
Föreningen har parkeringsplatser som finns på plan -2, medlemmar har förtur före extern kö. Kostnad f.n 2 100 kr/mån, MC f.n. 600 kr/mån för medlemmar. I övrigt råder boendeparkering i området. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-09-18.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2023 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-09-18. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 1 194 745 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2023.

Område & kommunikation

Allmänt om området
Gästrikegatan är en av de mest attraktiva adresserna i Vasastan, med närhet till både S:t Eriksplan och Odenplan som är ett nav för både kollektivtrafik och socialt liv. Både på Gästrikegatan och i närområdet finns ett rikt restaurangutbud. Några minuter bort finns Rörstrandsgatan och för dig som gillar att nybakat bröd till frukost finns både Stora Bageriet runt hörnan och Lillebrors bageri cirka 500 m från lägenheten. 

Området kännetecknas av sina charmiga kvarter, äldre byggnader och närheten till både grönområden och stadens puls. Det är ett mycket attraktivt boende i ett lugnt och trevligt område, samtidigt som du har enkel tillgång till Stockholms puls och ett stort utbud av kollektivtrafikalternativ. Vasastan är ett populärt bostadsområde med en mix av mysiga kaféer, restauranger och små butiker. I närheten hittar man Vasaparken, en trevlig park med lekplatser, grönområden och caféer, vilket gör platsen idealisk för barnfamiljer och de som uppskattar att bo nära naturen. Det finns också ett stort utbud av mataffärer, apotek och annan service i närområdet, vilket gör vardagslivet bekvämt och smidigt.

Kommunikationer
Gästrikegatan 12 har utmärkta kommunikationsmöjligheter med S:t Eriksplans tunnelbana endast 260 m från bostaden, Odenplans tunnelbanestation (550 m), Odenplans pendeltågsstation (600 m) och busstationmed blå buss linje 4 (350 m). 

Tunnelbana: Den gröna linjen stannar vid S:t Eriksplan och Odenplan och tar dig snabbt till andra delar av Stockholm. Du når T-Centralen på bara några minuter, vilket gör det enkelt att byta till andra tunnelbanelinjer eller pendeltåg.
Pendeltåg: Odenplan är också en station för pendeltågslinjerna, vilket gör det smidigt att resa längre bort, exempelvis till Stockholms norra och södra förorter eller till Arlanda flygplats.
Bussar: Ett flertal busslinjer trafikerar Odenplan och närliggande gator, bland annat busslinje 2, som går mot Södermalm och busslinje 4 som korsar innerstan från väst till öst. Flygbussarna till och från Arlanda avgår bara ett stenkast bort.
Cykel och gång: Området är mycket cykelvänligt och många väljer också att promenera till citykärnan, då det endast är en kort promenad till exempelvis Hötorget eller Kungsholmen.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
  • Ägandeform

    Lägenhet - Bostadsrätt

  • Adress

    Gästrikegatan 12

  • Postnummer

    113 62

  • Rum

    3 rum och kök

  • Byggnadsår

    1968

  • Fönster

    2-glas

  • Balkong

    Förberett för uteplats

  • Förråd

    Vindsförråd

  • Tv/internet

    Tele2 / Stockholms stadsnät

  • Lägenhetsnummer

    201

  • Lägenhetsnummer LMV

    1001

  • Våning

    Entréplan

  • Hiss

    Ja

  • Byggnadstyp

    Flerfamiljshus

  • Uppvärming

    Fjärrvärme

  • Energiventilation

    Bostäderna har tilluftsventiler genom fönster och mekanisk frånluft - enbart kolfilterfläkt eller spjäll är godkänt att installera i lägenheten

  • Avgift

    4 292 kr/mån

  • Ingår i avgiften

    Värme och vatten

  • Andelstal, ägande

    2.166%

  • Andelstal, förening

    2.247424%

  • Pantsättningsavgift

    573 kr/pantbrev

  • Överlåtelseavgift

    1433 kr

Energi

  • Energistatus

    Utförd

  • Energiprestanda

    149 kWh/m2 och år

  • Energiklass

    E

  • Registrerad

    2016-04-18

Förening

  • Förening

    BRF Kamelian

  • Org.nr

    769607-3019

Storlek

  • Boarea

    80 Kvm

  • Kommentar

    Bostaden är om 78,8 kvm enligt lägenhetsförteckningen men uppmätt till 80 kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 27/10 11.30 - 12.00

Välkommen på visning!

Print-GaÌ?strikegatan 12-2510475-Edit
Print-Gästrikegatan 12-2510483-Edit
Print-Gästrikegatan 12-2510478-Edit
Print-Gästrikegatan 12-2510495-Edit
Print-Gästrikegatan 12-2510490-Edit

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Gästrikegatan 12 copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

    Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

    top arrow